3-delige Workshop Heppie!? Kinderen en emoties

Voor wie?

Deze workshops zijn zeer interessant voor ouders, pedagogisch medewerkers, leerkrachten en andere geĂ¯nteresseerden.

Waar gaat deze workshop over?

De workshops bestaan uit 3 bijeenkomsten van ca. 2,5 uur die georganiseerd worden in de avond. Het is de bedoeling dat je gedurende deze bijeenkomsten handvatten aangereikt krijgt en meer inzicht verwerft in emoties van kinderen, zodat je met meer begrip en compassie kunt reageren. Eveneens leer je hoe je een kind kunt helpen bij het leren hanteren van emoties.

Kinderen zitten vol emoties. Het ene kind leert hier vanzelf mee om te gaan en zo laat een ander kind zich regelmatig overspoelen door deze emoties. Dit kan het kind een machteloos gevoel geven omdat het kind niet weet wat het met zijn emoties aan moet. Een negatieve respons van de omgeving is deze kinderen niet onbekend. Het kind kan in een negatieve spiraal belanden en niet lekker in zijn vel zitten omdat het zich niet begrepen voelt. Ook ouders kunnen hierdoor spanningen ondervinden. Ouder(s)/verzorger(s) kunnen het kind helpen om te gaan met deze emoties en het kind houvast geven.

In deze cursus wordt gekeken naar de werking van het emotionele proces. Als ouder(s)/opvoeder(s) verwerf je in deze cursus inzicht en begrip en dit zorgt voor meer rust in huis. Er is immers altijd een wisselwerking tussen het kind en zijn directe omgeving. Je leert hoe je een kind kunt leren zelf een onenigheid op te lossen. Het hanteren van angst en verdriet en hoe je kunt werken aan het zelfvertrouwen van het kind komen eveneens aan bod.
De avond start om 19.30 en duurt tot ca. 22.00 uur.

Het tarief

Het tarief voor deze workshop van 3 avonden is € 99,00 (exclusief btw voor bedrijven).
Koffie of thee en iets lekkers is bij de avonden inbegrepen evenals het materiaal. U ontvangt tevens een hand-out.

Op locatie

Het is ook mogelijk deze workshop op locatie te organiseren. Neem gerust contact op voor de mogelijkheden en het tarief.

Klik hier voor de agenda

Voor meer informatie of direct aanmelden klik hier